תקופת הקורונה 20-21 שינתה את החוקים וניתן לראות כי הרבה מאוד אנשים הוצאו לחל"ת ולא חזרו, אלה שיצאו לחל"ת לא כל כך רוצים לחזור ובקיצור, יש שינוי מהותי באופי התעסוקתי לשנים הקרובות.
הרצון להתפתח ברמה המקצועית הביא לעלייה בכמות הפניות לייעוץ תעסוקתי והנטייה של כולם היא לפנות למקצועות ההיטק, השיווק, אלה שלא דורשים מכם יותר ממחשב נייד ואפשר גם לעבוד מהבית.
יותר קורסים ממוקדים
קיימת דרישה מאוד גדולה לקורסים מקצועיים, קצרים ופרקטיים, מאשר לתארים או קורסים ארוכים ומקיפים וזאת בשל הרצון של אנשים להתחיל ולהשתלב במקומות עבודה ובהקדם ולבצע את השינוי התעסקותי שלהם בזמן קצר.
עם זאת, ישנם עדיין אנשים שלא סגורים מה הם רוצים ללמוד, במה הם רוצים לעסוק ובדיוק בשביל כך יש תהליך ייעוץ תעסוקתי, אותו עוברים עם יועץ אובייקטיבי שנותן על סמך קריטריונים שונים המלצות לפי אחוזי התאמה מסוימים.
מאפיינים אישיים שנלקחים בחשבון
האם אתם אנשים מילוליים? אנשים כמותיים? אתם אוהבים יותר לשבת על מחשב? אוהבים להיפגש עם אנשים? אוהבים לתת שירות? אוהבים לנהל?
יש מגוון רחב של מאפיינים ופרמטרים שיעידו על תחום העיסוק הבא שלכם. חשוב מאוד להכביד ראש ולחשוב טוב טוב על העדפות שלכם כדי להתאים לעצמכם את העבודה המושלמת תוך זמן קצר.
תהליך האבחון לרוב מורכב ממספר מפגשים שנועדו לגבש זהות תעסוקתית מותאמת.
מה בודקים במפגש?
- זיהוי רצונות
- מיפוי יכולות
- כישורים
- שאיפות
לצד אלו, בודקים מהם החסמים והאתגרים הקיימים בדרך למימוש הקריירה הרצויה.
מהם הסיבות שכדאי לפנות לייעוץ קריירה?
ייעוץ לקריירה נועד עבור אותם אנשים שרוצים ללמוד על עצמם יותר – הייעוץ לקריירה מלמד את האדם על עצמו, על היכולות והכישורים שלו, במה הוא טוב ובמה פחות, מהם תחומי העניין בהם הוא מתעניים, ערכים אישיים ותכונות אופי.
בנוסף, אנשים הפונים לייעוץ קריירה רוצים לבחור ולהכיר בצורה טובה יותר מהן האפשרויות העומדות בפניהם מבחינת השכלה ותחומי עיסוק מקצועיים. דרך תהליך זה, אפשר להחיף למגוון התארים או הקורסים המקצועיים הרלוונטיים לתחומי עיסוק אלה.
ניתן גם לדעת מראש למה לצפות ברמת תנאי העבודה, תנאי השכר, שעות העבודה, ביקוש מול היצע וכדומה.
עוד, אפשר לומר כי כל אדם אשר מתקשה לקבל החלטה בנוגע לעבודה או לקריירה שלו, ורוצה סיוע בקבלת ההחלטה צריך להעזר ביעוץ התעסוקתי.
דרך הייעוץ תוכלו ללמוד שיטות ואסטרגיות לביצוע החלטת, מיפוי אפשרויות, בחירת יעדים ריאליים ועוד.
התחלתם דרך חדשה והתחרטתם – מה עושים?
אם התחלתם ויצאתם לדרך חדשה והחלטתם תוך כדי תנועה שהיא לא בשבילכם, זה בסדר לעצור אבל חשוב מאוד ללמוד ולהפיק מהמקרה הזה ולנסות להבין מה הסיבה לכך שאתם לא מרוצים.
אם גיליתם שהתחום משעמם אתכם, זה הזמן לעזוב.
אם גיליתם שהתחום קשה מידי, צריך לחשוב האם קיים פתרון אחר במקום לקום ולעזור.
יש הרבה סיבות לחרטה בדרך חדשה וזה בסדר, אבל לא בכל מקרה צריך פשוט לקום ולעזוב. יש מקרים בהם צריך לנסות ולהתמודד עם המצב הקיים ולא לפחד ממנו.
זכרו – אם קשה לכם זה אומר שאתם בכיוון הנכון. בהצלחה.