ניתן להשתמש בגורמי PICO כדי לנסח שאלת מחקר שתעזור לך למקד את שאלות המחקר הקליני שלך. שאלת PICO היא קבוצה של שאלות על אוכלוסייה או בעיה, מצב, מחלות, התערבויות אפשריות ותוצאות אפשריות. השאלות מסייעות לחוקרים לקבל החלטות טובות יותר ולשפר את הטיפול בחולים.
כאשר מגבשים שאלה מחקרית, חשוב להחליט כיצד להשתמש בה. לדוגמה, ניתן להשתמש בשאלת PICO כדי להעריך את יעילותה של אזעקה לעומת טיפול תרופתי. שאלה מקיפה יותר יכולה לבחון את כל הטיפולים לילדים עם שתן לילי. השאלה הרחבה יותר תאפשר לצוות הביקורת לקדוח ולהפריד נתונים לקבוצות של טיפולים שונים. תוכנית המחקר חייבת להגדיר ולהצדיק את הקבוצות.
לאחר שנוסחה שאלת מחקר נכונה, היא יכולה לשמש בסיס למחקר איכותי ופרקטיקה מוצלחת המבוססת על ראיות. מסגרת זו יכולה לשמש לפרויקטי מחקר קיימים וחדשים. היא מועילה לחוקרים ולקלינאים השוקלים עיצוב מחקרי חדש. על ידי שימוש בקריטריונים של PICO, החוקרים יכולים לפתח שאלה ממוקדת יותר שתוביל לתכנון טוב של מחקר ומתודולוגיה. כדאי גם לשוחח על השאלה עם חברים בעלי ידע היכולים לספק תובנה חשובה.
חוקרים יכולים להשתמש במבנה ה-PICO לשם, אובייקטיבי וקריטריון הכללה/הרחקה ברגע ששאלת מחקר ממוסגרת באמצעות קריטריוני PICO. על ידי כך, הם יכולים להבטיח שכל תהליך הסקירה יונחה על ידי שאלת המחקר. מבנה ה-PICO גם מבטיח שישנו מושג ברור מה יימדד.
רלוונטיות
רלוונטיות היא היבט חשוב בהתפתחות וביצוע של ניסוח שאלת מחקר. הוא מתאר כיצד המידע שנאסף יועיל לידע האנושי. אם שאלת המחקר עוסקת באבטלה, למשל, לממצאים צריכות להיות השלכות שיכולות לעזור לפתור את הבעיה. רלוונטיות חשובה גם כאשר חוקרים נושא. זה עוזר לשמור על תנופה ובונה אמון בממצאים.
חשוב לנסח בקפידה שאלת מחקר רלוונטית. זה צריך להיות ספציפי ומדויק ככל האפשר, אבל לא כללי מדי. כן או לא יענו על שאלת מחקר פשוטה, אבל שאלה מורכבת תדרוש ניתוח נתונים יסודי ווויכוחים. בנוסף, פיתוח שאלות מחקר הוא תהליך איטרטיבי, לכן חשוב לעדכן באופן רציף את הידע שלכם, לעדן את הרעיונות שלכם,
שאלת מחקר שגויה עלולה לפגוע באיכות המחקר, לפגוע במשמעותו הקלינית ובפוטנציאל הפרסום שלו. זה יכול להיות גם קשה למצוא את המשאבים הנכונים אם השאלה אין רלוונטיות קלינית. זה חיוני להקים שאלה רלוונטית מבחינה קלינית לפני שאתה מתחיל מחקר.
ישנם שני סוגים של שאלות מחקר: איכותי או כמותי. במקרה הקודם, שאלת מחקר איכותי שואלת אנשים על המאפיינים של קבוצה מסוימת, בעוד שאלת מחקר כמותית מתמקדת בנושא מסוים או בתופעה מסוימת. שאלות מחקר מסוג זה יכולות לעזור לחוקרים לבחור נושא או לשאול שאלות המשך.
זה חיוני לזהות את קהל היעד שלך לפני שאתה יכול ליצור שאלת מחקר גדולה. זה יאפשר לך להגדיר את שאלת המחקר בצורה המתאימה לקהל שלך. יהיה קל יותר ליצור שאלות מחקר אם הנושא שלך חשוב לך באופן אישי.
רלוונטי לקהילה המדעית.
רלוונטיות לקהילה המדעית היא אחד הקריטריונים החשובים ביותר בעת הערכת שאלת מחקר. שאלות מחקר שאינן רלוונטיות לקהילה המדעית הן בזבוז זמן ומשאבים. הם גם לא מקדמים ידע מדעי. הם יכולים גם להוביל לשכפול מחקר או מחקר שמתעלמים ממחקר קודם. שכפול מפורש של מחקרים קודמים חיוני למהימנות המדע.
שאלה מחקרית הפונה ישירות למדענים צריכה להתבסס על בעיה או עניין כללי בתחום. כמו כן, יש לזהות אזורים אפורים באזור הנושא היכולים להצדיק חקירה נוספת. זה גם צריך להיות בר ביצוע. אם המחקר אינו בר ביצוע, הוא צריך להיות תכנית מגירה במקום. זה צריך להיות רלוונטי גם לסופר וגם לקהילה המדעית.
מאמר חייב להיות רלוונטי לקהילה המדעית כדי להיות יעיל. שאלות מחקר הן מעניינות רק אם הן מציגות בעיה או אתגר שלא נחקר במלואו. מבחן ”אז איך” משמש כדי לקבוע אם ניתן להוסיף את השאלה לידע הקיים. הערכה זו תתבצע לפני שהחוקרים יתחילו לאסוף נתונים. בנוסף לכך, עליהם לחשוב על סיבות לכך שהם מצפים לתוצאות שונות ממה שאחרים מצאו.
אם שאלה מחקרית נחשבת רלוונטית לקהילה המדעית, סביר להניח שהיא תחולל שינויים בחברה. בנוסף לכך, סביר להניח שהרעיונות הנחשבים רלוונטיים יידונו בקרב מדענים רבים ומומחים מוכרים. זה יכול לגרום להפצה מהירה של מידע. שאלות מחקר בספרות האמפירית, לעומת זאת, הן לרוב מקוריות ומבוססות על ניסיון ולא על הגיון. מדענים וקוראים אחרים ימצאו שקל יותר להבין את התוצאות של מחקרים אלה כאשר הם מוצגים בצורות כתובות סטנדרטיות.
רלוונטי לאחרים המעורבים בתחום הלימוד שלך
כאשר מנסחים שאלות מחקר, חישבו עד כמה זה רלוונטי לעובדים בתחום. השאלה אינה צריכה להיות כללית מדי, כגון, ”האם יש דרך למנוע את התרחשותן של מחלות או הפרעות מסוימות?” זה צריך להיות גם חדש, רלוונטי לקהילה המדעית ולציבור. חשוב שהשאלה תהיה מובנית היטב ותתקשר בבירור עם נושא המחקר. מסגרת שאלת מחקר היא כלי שימושי כדי לעזור לפתח שאלת מחקר.
שאלת מחקר צריכה להיות ברורה ולהביע דאגה או מצב שצריך לפתור. זה צריך להצביע על כך שיש צורך בחקירה. זה גם צריך להיות בסיס אתי. על החוקרים להימנע מלשאול שאלות נרחבות.
מיקוד הנושא שלך
חשוב לצמצם את הנושא שלך בעת גיבוש שאלת מחקר. זה מאפשר לכם לחקור נושא יותר לעומק, וזה גם נותן למאמר שלכם כיוון יותר ממוקד. אתה יכול לצמצם את הנושא שלך על ידי התחשבות בפרספקטיבות אחרות ולדון בהם בהקשר רחב יותר.
התהליך של צמצום נושא שונה לכל תלמיד. לחלק מהתלמידים ניתן נושא רחב לחקור, לאחרים מוקצות בעיות ספציפיות לחקור, ואחרים נדרשים ליצור נושא משלהם. בלי קשר לשיטה שהפרופסור שלך הקצה, צמצום הנושא יעזור לך למצוא נושא שמעניין אותך.
אחרי שהצטמצם הנושא שלך, אתה צריך להתחיל לאסוף מידע. אולי תרצה ללמוד הריון בגיל העשרה. מידע זה יעזור לגבש שאלת מחקר חזקה. אתה יכול גם לצמצם את הנושא שלך כדי לעזור לך לנהל את המידע שאתה אוסף.
שאלת המחקר שלך צריכה להיות רלוונטית לתחום או לקהילה שאתה עובד בה. זה גם צריך להיות מקורי ולהראות את הדמיון שלך. נסה להימנע מלשאול יותר מדי שאלות, כי זה רק יגרום לבלבול ויביא לתהליך מחקר לא מאורגן. נסה להתמקד בשאלת ליבה עם תת-קומפוננטים שינחו את המחקר שלך.